8 Ocak 2016 Cuma

Digital Baskı Merkezi

Dijial Baskı Hizmeti


Digital Baskı Nedir?

Matbaa tekniğinde kullanılan film,kalıp gibi unsurların ortadan kaldırılmasıyla Digital olarak çekilmiş bir fotoğrafın yada taranmış bir resmin bilgisayar yardımı ile uygun programlarda metin, grafik, çizim v.b. gibi görselin hazırlandıktan sonra Digital baskı makinaları yardımıyla doğrudan baskı malzemeleri ( Vinil, Folyo, One Way Vision, Mesh, Canvas, Cast folyo …vs) üzerine basılması işidir. 


Kelime anlamı itibari ile baskının bilgisayar destekli Digital ortamlarda yapılması demektir. Biraz daha açıklarsak Digital baskı son yıllarda geliştirilmesine hız verilen hassas Digital ortamların birden çok sağlayıcı desteğiyle Digital ortamda üretilerek her türlü malzeme yüzeylerine yazılma işini yapan alet, iş gücü sonucunda ortaya ürün çıkarma işine denir.



Digital Baskı Merkezi

Teknoloji ile gelişen reklamcılık sektörünün bir alt birimi olarak ortaya çıkmıştır. Reklamcılığın, tanıtım, markalaşma aracı ve ihtiyaç sahiplerine duyurma gibi özelliklerine de sahiptir. Çeşitli markalar Digital baskı makineleri üreterek bu sektörde büyük bir pazara girmiştir. Solvent bazlı boyalar ile baskı malzemesinin üzerine resim, yazı, logo gibi tanıtıcı bilgiler basılmaktadır. Genel olarak kullanım alanları yol tabelaları, firma afişleri, firma tabelaları, bina giydirmeleridir. 


Folyo baskı, Arka yüzeyi yapışkanlı mat veya parlak kağıt üzerine solvent bazlı boya ile yapılan baskıdır. Sert bir zemine yapıştırılarak kullanılır. Zemin olarak plastik özlü polikarbon, pleksi,, dekota, alüminyum sac gibi sert malzemeler kullanılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder