8 Ocak 2016 Cuma

Mesh Baskı Merkezi

Dijial Baskı Hizmeti


Mesh Baskı Merkezi

Reklamcılık sektöründe en sık olarak kullanılan yöntemlerden bir tanesi de mesh baskı yöntemidir. Genel hatlarıyla vinil baskı ve one way vision baskı tekniklerine benzese de farklı ve önemli bir kaç husustan dolayı bu baskı yöntemlerinden ayrılır. 


Dökme ve lamine olarak iki farklı uygulaması mevcuttur. Üzerinde delikler bulunan brandaya baskı yapılması işlemiyle gerçekleştirilir. Dijital baskılarda çok iyi sonuçlar verdiği için sıklıkla kullanılmaktadır. Brandanın üzerinde delikler bulunması, rüzgara karşı daha güçlü ve sağlam durmasına olanak verir. Açık alanlarda, geniş ebatlarla reklam afişi yaptırmak istenildiğinde rüzgar faktörü göz önünde bulundurularak, asılacak olan afişin tabiri caizse bir yelken görevi görmesi ve tutturulduğu bina ya da yapıya zarar vermesini engellemek adına brandanın yüzeyi eşit aralıklar ve eşit büyüklüklerde deliklerle açılmıştır. 


Bu sayede rüzgarı içinden daha kolay geçirecek ve bahsettiğimiz yelken etkisini en aza indirecektir. Baskının yapılması istenilen resim, yazı ya da logonun brandaya uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle reklam amaçlı kullanıldığı için hiç bir harf, logo ya da detay içerik delikli bölgeye denk gelmemelidir. Bunun olması durumunda pankartta yazan yazının tam anlamı ile okunması problemli olacaktır. Brandanın üzerine aktarılacak olan objenin fotoğrafları çekilirken özen gösterilmelidir. Uygulamada sorun yaşatacak tarzda çekimler yapılmamalıdır. Çok büyük boyutlarda yapılan uygulamalarda, baskı işlemi parçalara ayrılıp sonrasında uygulamanın yapılacağı alanda birleştirilmeleri gerektiği için, baskı işlemi son derece titizlik ve dikkat gerektirmektedir. En küçük bir hata bile resmin bütününde çok büyük problemler yaratabilmektedir.



Mesh Baskı Nerelerde Kullanılır?

Genellikle dış cephe kaplamalarında kullanılmaktadır. Binaların dış cephesini komple kapatacak şekilde yapılan uygulamalar mesh baskı ürünüdür. Rüzgarı geçirir olması sayesinde binaya zarar verme ihtimalini ortadan kaldırmıştır. Ayrıca inşaat yapılan binalarda koruyucu amaçlı olarak binanın tüm cepheleri bu malzeme ile kapatılmaktadır. Böylelikle çevreye istemeden de olsa verilebilecek fiziki bir zararın önüne geçilmektedir. Ayrıca geniş camları olan mekanlarda da camların üzerine bu uygulama sayesinde reklamlar yapıştırılmak tadır.

0 yorum:

Yorum Gönder