7 Ocak 2016 Perşembe

Vinil Baskı - Branda Baskı

Dijial Baskı Hizmeti

Vinil Dijital Baskı Merkezi

Işıklı ve ışıksız olarak ikiye ayrılır. Işıklı vinil; florasan tabanlı tabelalarda kullanılır. Işıksız Vinil; afişlerde, tabelalarda ve dış mekan bina cephelerinde billboardlarda vs. kullanılır.



Vinil Baskı Nedir?

Halk arasında branda olarak isimlendirilen vinil (vinly) ürünler üzerine yapılan tanıtım çalışmalarına vinil baskı denmektedir. Vinil bir tür organik bileşik olup reklamcılık alanında yoğun olarak kullanılmaktadır. Vinil malzemeler metrekare gramajlarına göre 280 – 320 – 480 – 520 gram olarak üretilmekte projeye uygun gramaj tercih edilerek ürün üzerine baskı yapılmaktadır. Vinil malzemenin en büyük avantajı düşük maliyetli olmasının yanında çok büyük boyutlarda bile tek parça halinde baskı yapılabilmesine imkân tanımasıdır. Bu sebeple dış cephe reklamcılığında en çok tercih edilen ürün haline gelmiştir. 
Vinil malzemeler Uzakdoğu ve Avrupa olmak üzere iki ayrı kalitede üretilmektedir. Avrupa vinil Uzakdoğu vinile göre daha kaliteli malzemeden üretilmekte dolayısıyla maliyeti Uzakdoğu vinilden fazla olmaktadır. Tanıtım bütçenize göre bu iki vinil türünden birini tercih edebilirsiniz. İster Avrupa vinil olsun ister Uzakdoğu vinil tüm vinil türleri için iki ayrı yapı bulunmaktadır. Bunlar ışıklı vinil ve ışıksız vinildir. Işıklı viniller aynı zamanda delikli vinil olarak bilinmektedir. Ancak delikli denmesi yapısında delikler olmasından değil ışığı geçirmesinden kaynaklanmaktadır. Bu yapısıyla ışıklı viniller floresan ışıklandırmalı tabelalarda kullanılmaktadır. 
Ayrıca cam yüzeylerde içeriden dışarısı rahatlıkla görülebilirken dışarıdan bakıldığında sadece reklam görünmekte iç mekân görünmemektedir. Bu özelliği ile cam üzerine yapılan reklam ve tabelalarda ışıklı vinil kullanılması uygun olacaktır. Işıksız vinil ise ışığı geçirmeyen tekdüze bir yapıya sahiptir. Bu vinillere istenildiğinde iki taraflı baskı yapılabilmektedir. Maliyeti düşük olan bu viniller genellikle sokaklarda direkler arasına asılan tanıtım amaçlı afişlerde ve dış cephelerde kullanılmaktadır. Bu viniller dışında özellikle tır dorselerinde kullanılan ve bu iş için Almanya’da özel olarak üretilen varsaydek vinil adı verilen ışıksız viniller tır ve kamyonların dorselerini kapatmak için kullanılmakta dayanıklı yapılarıyla uzun yıllar kullanmaya imkân sağlamaktadır.






Branda Dijital Baskı Merkezi

Işıklı ve ışıksız olarak ikiye ayrılır. Işıklı Branda; florasan tabanlı tabelalarda kullanılır. Işıksız Branda; afişlerde, tabelalarda ve dış mekan bina cephelerinde billboardlarda vs. kullanılır.



Branda Baskı Nedir?


Halk arasında branda olarak isimlendirilen Branda (vinly) ürünler üzerine yapılan tanıtım çalışmalarına Branda baskı denmektedir. Branda bir tür organik bileşik olup reklamcılık alanında yoğun olarak kullanılmaktadır. Branda malzemeler metrekare gramajlarına göre 280 – 320 – 480 – 520 gram olarak üretilmekte projeye uygun gramaj tercih edilerek ürün üzerine baskı yapılmaktadır. Branda malzemenin en büyük avantajı düşük maliyetli olmasının yanında çok büyük boyutlarda bile tek parça halinde baskı yapılabilmesine imkân tanımasıdır. Bu sebeple dış cephe reklamcılığında en çok tercih edilen ürün haline gelmiştir. 
Branda malzemeler Uzakdoğu ve Avrupa olmak üzere iki ayrı kalitede üretilmektedir. Avrupa Branda Uzakdoğu Brandae göre daha kaliteli malzemeden üretilmekte dolayısıyla maliyeti Uzakdoğu Brandaden fazla olmaktadır. Tanıtım bütçenize göre bu iki Branda türünden birini tercih edebilirsiniz. İster Avrupa Branda olsun ister Uzakdoğu Branda tüm Branda türleri için iki ayrı yapı bulunmaktadır. Bunlar ışıklı Branda ve ışıksız Brandadir. Işıklı Brandaler aynı zamanda delikli Branda olarak bilinmektedir. Ancak delikli denmesi yapısında delikler olmasından değil ışığı geçirmesinden kaynaklanmaktadır. Bu yapısıyla ışıklı Brandaler floresan ışıklandırmalı tabelalarda kullanılmaktadır.


Ayrıca cam yüzeylerde içeriden dışarısı rahatlıkla görülebilirken dışarıdan bakıldığında sadece reklam görünmekte iç mekân görünmemektedir. Bu özelliği ile cam üzerine yapılan reklam ve tabelalarda ışıklı Branda kullanılması uygun olacaktır. Işıksız Branda ise ışığı geçirmeyen tekdüze bir yapıya sahiptir. Bu Brandalere istenildiğinde iki taraflı baskı yapılabilmektedir. Maliyeti düşük olan bu Brandaler genellikle sokaklarda direkler arasına asılan tanıtım amaçlı afişlerde ve dış cephelerde kullanılmaktadır. Bu Brandaler dışında özellikle tır dorselerinde kullanılan ve bu iş için Almanya’da özel olarak üretilen varsaydek Branda adı verilen ışıksız Brandaler tır ve kamyonların dorselerini kapatmak için kullanılmakta dayanıklı yapılarıyla uzun yıllar kullanmaya imkân sağlamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder